Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن یزدانی دقیقا 4 سال پیش در روز 29 مرداد 1395 معادل 19 آگوست 2016 در سالن دوم کاریوکا شهر ریودوژانیرو برزیل به مدال طلای المپیک دست یافت.

اختصاصی طرفداری - از دید علاقه‌مندان به کشتی در ایران هیچ شک و تردیدی در شایستگی حسن یزدانی برای بردن مدال طلای المپیک 2016 ریودوژانیرو وجود ندارد، نکته‌ای که مورد تایید انور گدویف و اهالی کشتی روسیه نیست! حسن یزدانی در شرایطی در المپیک 2016 برزیل به مدال طلا رسید که بدون درنظر گرفتن مدال طلای احتمالی کمیل قاسمی در المپیک 2012، کشتی آزاد ایران 16 سال در حسرت مدال طلای المپیک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انور گدویف در حالی پا به میدان المپیک 2016 گذاشت که شاید تنها جوردن باروز امریکایی را سد راه خود در مسیر کسب مدال طلای وزن 74 کیلوگرم می‌دانست، نفر سوم جهان در سال 2015 که با قرعه‌ای دشوار روبرو بود پس از پیروزی در کشتی نخست مقابل بکزاد عبدالرخمانوف ازبک در مرحله یک‌چهارم نهایی در یک فینال زودرس مقابل مدافع عنوان قهرمانی ایستاد و در رقابتی تاکتیکی و نزدیک 3-2 از سد باروز گذشت، گدویف که بعد از کشتی با حریف امریکایی به شدت خسته بود در مسابقه نیمه‌نهایی در حالی که با شکافته شدن ابرو دچار خونریزی هم شده بود با دشواری فراوان 5-4 جبرئیل حسنوف آذربایجانی را هم شکست داد تا حریف جوان 21 ساله ایرانی در فینال المپیک شود.

لحظه‌ای از رقابت باروز و گدویف که دو کشتی‌گیر تا آستانه درگیری فیزیکی هم پیش رفتند

در رقابت نهایی گدویف که با سری بانداژشده وارد تشک شده بود از همان ابتدای کار دچار خونریزی شد تا کشتی بارها و بارها متوقف شود، به همین دلیل بین لحظه سوت شروع تا سوت پایان این کشتی شش دقیقه‌ای، 17 دقیقه فاصله افتاد و کشتی‌گیر روس نزدیک به 7 دقیقه از زمان استراحت پزشکی استفاده کرد. از دید مربیان و کشتی‌دوستان ایرانی قطع شدن مکرر کشتی بر حسن یزدانی جوان‌تر و پرنفس‌تر تاثیر منفی داشت و افراد بدبین‌تر هم معتقد بودند که مربیان روسیه به عمد از چند ساعت فاصله بین کشتی نیمه‌نهایی و فینال برای درمان و بانداژ بهتر انور گدویف استفاده نکردند تا کشتی‌گیر روس به بهانه خونریزی زمان بیشتری برای استراحت در طول کشتی داشته باشد. اما در سوی دیگر میدان، روس‌ها اعتقاد داشتند که مصدومیت عامل اصلی شکست کشتی‌گیر کشورشان بوده است، انور گدویف هم بعد از کشتی اعلام کرد که به دلیل بانداژ سفت و محکمی که در تایم دوم کشتی روی سر وی انجام شد توانایی دیدن و شنیدن را به طور کامل نداشته و هر بار دیگری که با حسن یزدانی کشتی بگیرد به راحتی او را شکست خواهد داد. بووایسار سایتیف نابغه کشتی آزاد روسیه که برای سالیان طولانی در همین وزن قهرمان جهان و المپیک بود هم در اظهارنظری گفت که گدویف کشتی‌گیر برتر این رقابت بوده و این مبارزه باید با نتیجه 6-4 به سود گدویف به پایان می‌رسید!

حقه مربی روسیه و داوری که هوشیار بود

حسن یزدانی در فاصله 35 ثانیه مانده تا پایان کشتی همچنان 6-4 از حریف عقب بود و در این لحظه برای آخرین بار اقدام به زیرگیری کرد، بعد از گذشت حدود 10 ثانیه و در حالی که یزدانی در حال تکمیل زیرگیری خود بود سرمربی روسیه زامبولات تدیف عروسک اعتراض را به وسط تشک پرتاب کرد، اعتراض رقیب سابق رسول خادم در حالی بود که هنوز فنی اجرا نشده بود. ضمن اینکه طبق روال معمول مربیان در صورت درخواست بازبینی عروسک چلنج را به کنار تشک پرتاب می‌کنند اما سرمربی روسیه که هدف دیگری داشت عروسک را به میان درگیری دو کشتی‌گیر و مقابل پای داور وسط انداخت. دلیل این اقدام تنها قطع کشتی و گرفتن فن از دستان حسن یزدانی بود، اما داور وسط این رقابت استانیسلاو شرنک از کشور اسلوونی فریب حیله سرمربی روسیه را نخورد و با اعمال صحیح قانون، کشتی را در هنگام اجرای فن قطع نکرد. در صورتی که داور وسط به عمد یا از روی عجله سوت می‌زد و کشتی را قطع می‌کرد، حسن یزدانی دیگر زمان چندانی برای جبران دو امتیاز عقب افتاده نداشت و سوت داور و گرفتن فن از کشتی‌گیر ایرانی یک اتفاق عادی تلقی می‌شد، موردی که مشابه آن بارها در مسابقات دیگر برای کشتی‌گیران ایرانی و غیرایرانی اتفاق افتاده است و موارد این‌چنینی حتی جزو اشتباهات داوری هم محسوب نمی‌شوند!

اشتباه عجیب زامبولات تدیف

در فاصله 3 ثانیه تا پایان و بعد از قطع کشتی، داور وسط از زامبولات تدیف در مورد اعتراض وی سوال کرد، در این هنگام سرمربی روسیه که تحت تاثیر هیجانات مسابقه فینال به شکل عجیبی متوجه عقب افتادن کشتی‌گیر خود نشده بود، اعتراض خود که در واقع برای قطع کشتی انجام شده بود را پس گرفت تا کشتی با همان نتیجه 6-6 به سود قهرمان کشورمان به پایان برسد، تنها در این لحظه بود که سرمربی روسیه و دستیاران پرشمارش متوجه تابلوی امتیازات شدند، در این هنگام زامبولات تدیف روی تشک آمد و برای لحظاتی با داور وسط و سپس با رئیس تشک زک ارت از امریکا به جر و بحث پرداخت. داور امریکایی طبق قانون به دلیل تاخیر در اعتراض، چلنج جدید سرمربی روسیه را نپذیرفت و به وی کارت زرد نشان داد تا کشتی با همان نتیجه 6-6 به طور رسمی پایان پیدا کند. در صورت پذیرفتن این اعتراض، فیلم مسابقه توسط هیئت ژوری بازبینی می‌شد و رای این هیئت دو نفره قزاقستانی و مراکشی با توجه به اتفاقاتی که در روزهای بعد مسابقات کشتی افتاد قابل پیش‌بینی نبود.

عروسک اعتراض در دستان داور وسط اسلوونیایی

ویدئو ثانیه‌های پایانی این رقابت و حواشی بعد از آن با گزارش هادی عامل:

 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: سرمربی روسیه انور گدویف حسن یزدانی المپیک 2016 مدال طلای کشتی گیر داور وسط تا کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید

به گزارش "ورزش سه"، ورزش ايران تا امروز چهاردم ارديبهشت ١٤٠٣ توانسته ٢٩ سهميه انفرادى و دو سهميه تيمى در رشته‌هاى كشتى آزاد، تكواندو، كشتى فرنگى، تيراندازى، شمشيربازى، وزنه‌بردارى، قايقرانى، ژيمناستيك هنرى در ماده پرش خرك و يك سهميه هم بر اساس رنكينگ در دوچرخه‌سوارى جاده مردان در كنار دو سهميه تيمى شمشيربازى اسلحه سابر مردان و قايق دو نفره روئينگ دختران المپيك ٢٠٢٤ پاريس را به خود اختصاص دهد كه به احتمال فراوان در كاروان اعزامى كشورمان تنها چهار ورزشكار با سابقه كسب مدال بازيهاى المپيك حضور خواهند داشت.

حسن يزدانى كاپيتان تيم ملى كشتى آزاد ايران آنهم با ٢٩ سال سن تنها ورزشكار دو مدالى كاروان ورزش كشورمان در المپيك ٢٠٢٤ پاريس به شمار خواهد رفت كه با كسب طلاى ٢٠١٦ ريو و نقره ٢٠٢٠ توكيو شمايل ورزش ايران در پاريس به شمار مى رود و مى تواند پرچمدار كاروانى باشد که به او برای کسب سومین مدال دل بسته است.

به غير از حسن يزدانى با دو مدال از دو دوره قبلى المپيك، تنها ورزشكارانى كه در المپيك ٢٠٢٤ پاريس مى توانند با سابقه كسب مدال از اين پيكارها به آوردگاه سى و سوم بازيهاى المپيك پا بگذارند سه كشتى گير ديگر در دو رشته كشتى فرنگى و آزاد به شمار مى روند.

محمدرضا گرايى با طلاى ٢٠٢٠ توكيو در كنار محمدهادى ساروى و اميرحسين زارع كه در كارنامه خود برنز دوره قبل را به گردن انداخته اند.

حسن يزدانى با كسب طلاى المپيك ٢٠٢٤ پاريس هم ركورد شانزده ساله بهترين المپين تاريخ ورزش ايران را كه در اختيار هادى ساعى و تكواندو قرار دارد را به خود اختصاص مى دهد و هم از ركورد ٦٤ ساله بهترين عملكرد يك كشتى گير ايرانى در المپيك كه با يك طلا و دو نقره در اختيار جهان پهلوان آقا تختى است عبور خواهد كرد.

نكته جالب اينكه با تحقق اين اتفاق حسن يزدانى مى تواند در وزن ٨٦ كيلوگرم تا ٣٣ سالگى با كسب سه مدال جهانى و يك مدال المپيك ديگر در ٢٠٢٨ آمريكا به تنها ورزشكار ايرانى تبديل شود كه با ١٤ مدال المپيك و جهانى از ركورد ١٢ مدال محمد نصيرى در وزنه بردارى نيز گذر كند تا از معدود قهرمانان ورزش دنيا نام بگيرد كه در چهار دوره بازبهاى المپيك مدال گرفته است.

حسن يزدانى اين روزها سر حال و قبراق خود را به شصت درصد آمادگى رسانده و با تمرينات منظم هوازى بر روى شن هاى ساحل خزر، تمرينات مرور فن در سالن كشتى مجموعه ورزشى اش و تمرينات منظم بدنسازى با وزنه بعد از جراحى كتف دست راست خود، خط بطلانى كشيده بر تمامى شايعات ممكن.

يل جويبار از طناب چند مترى آويزان از سقف سالن كشتى خود با ٨٨ كيلو وزن بدن بالا مى رود و اين روزها ١٤٠ كيلو وزنه را با هارتر از روى زمان تا بالاى سينه بالا مى آورد.

اما نكته بسيار مهم كه بايد مورد توجه قرار بگيرد و دغدغه ى اصلى به حساب مى آيد اعزام  كاپيتان به تورنمنتى بين المللى تا قبل از المپيك ٢٠٢٤ پاريس است.فدراسيون كشتى با توجه به لغو تورنمنت سركسيان ارمنستان كه قرار بود اواخر خرداد برگزار شود و به شهريور ماه آنهم بعد از المپيك پاريس موكول شده، رقابتهاى رنكينگ دار مجارستان را در روزهاى ١٧ تا ٢٠ خرداد در نظر دارد كه به ميزبانى بوداپست انجام مى شود.

تورنمنت مجارستان با توجه به حضور آرتور نايفانف روس كه سه بار برابر حسن يزدانى شكست خورده، حضور دو روس ديگر و شايد احتمال حضور "آرون بروكس" كه جايى در رنكينگ جهانى ندارد و با شكست ديويد تيلور قرار است به رقابتهاى وزن ٨٦ كيلوگرم المپيك اعزام شود مكان مناسبى براى اعزام يل جويبار نيست.

در حال حاضر و تا امروز در رنكينگ جهانى وزن ٨٦ كيلوگرم عظمت دولت بيكف قزاقستانى اول است، جايگاه دوم به ديويد تيلور آمريكايى اختصاص يافته، مايلز آمينه از سن مارينو سوم و حسن يزدانى در جاى چهارم قرار دارد.رويارويى نايفانف روس يا دو كشتى گير روس ديگر و شايد آرون بروكس آمريكايى با حسن يزدانى تا قبل از المپيك كار عقلانى و فنى به حساب نمى آيد كه بى شك محسن كاوه و عليرضا دبير رييس فدراسيون كشتى كاملا بر آن واقف هستند.

حريفان حسن يزدانى از جراحى كتف يل كشتى ايران خبر داشته و اخبار او را زير نظر دارند، از تورنمنت رنكينگ دار مجارستان تا روز مسابقه ٨٦ كيلوى المپيك دقيقا ٦٠ روز يعنى دو ماه فاصله است. سئوال اینجاست که چه تضمينى وجود دارد روسها با سه كشتى گير فشار غير اصولى روى كتف جراحى شده حسن نياورند؟چرا بايد چالشى ايجاد كرد بين نفراتى كه به دنبال امتيازات رنكينگ هستند در حالى كه هيچكدام تا كنون حريف حسن يزدانى نشده اند؟

روسها با سه كشتى گير به ويژه نفر اصلى خود در ٨٦ كيلو كه سه بار مغلوب حسن يزدانى شده مراعات كتف او را در آستانه المپيك خواهند كرد؟

اگر  بروكس به مجارستان بيايد و تنه به تنه با حسن شود آنهم قبل از المپيك از منظر روانى و فنى كار عقلانى است؟

تمام جواب سوالهاى فوق بصورت كارشناسى و از منظر فنى كاملا مشخص است اما بهترين راهكار براى حمايت و حفظ حسن يزدانى براى موفقيت در بازيهاى المپيك ٢٠٢٤ پاريس در سه كلمه خلاصه مى شود: تورنمنت ساسارى ايتاليا.

تورنمنت بين المللى كشتى ساسارى ايتاليا در ٢٥ و ٢٦ خرداد و دقيقا شش روز بعد از تورنمنت مجارستان برگزار خواهد شد كه رنكينگ دار نيز نبوده و مكان بسيار مطلوب و به اصطلاح مناسبى براى روى تشك رفتن  و تست میزان آمادگی حسن يزدانى به حساب مى آيد.
به نظر این درخواست خود یزدانی هم هست که البته در نهایت به نظر علیرضا دبیر و محسن کاوه گردن خواهد گذاشت.

دیگر خبرها

  • صعود رئال مادرید به فینال لیگ قهرمانان اروپا با برتری 1-0 مقابل منچسترسیتی (2016/5/4) / فیلم
  • چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید
  • حسن یزدانی خود را برای طلای پاریس آماده می‌کند
  • حسن یزدانی خودش را برای طلای پاریس آماده می‌کند
  • صعود اتلتیکو مادرید به فینال لیگ قهرمانان اروپا در شب شکست 2-1 مقابل بایرن مونیخ (2016/5/3) / فیلم
  • این عکس‌های حسن یزدانی جهانی شد |‌ تصاویر
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • قضاوت تیم داوری ایران در فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا
  • نگاهی متفاوت به دیدار روز گذشته معلمان با رهبر انقلاب + فیلم
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)